Agii Apostoli Kreta


Vier indrukwekkende stranden, de nabijheid van de stad Chania en een uniek landschap.

Agii Apostoli ligt op een afstand van 4 km van de stad Chania, op 14 km van de internationale luchthaven van Chania en op 9 km van de haven van Souda. Het is een prachtig kustplaatsje, dat zijn naam dankt aan de kleine kerk van “Agii Apostoloi” (Sint-Apostelen) die op een verhoogd punt bovenop de prachtige stranden staat.

Er zijn vier verschillende stranden in Agii Apostoli, elk in zijn eigen kleine baai. De stranden hebben helder en relatief ondiep water, geschikt voor gezinnen met kinderen, en uitstekend fijn zand. Ze hebben een oriëntatie die hen beschermt tegen incidentele wind aan de noordkust van Kreta.

De stranden in Agii Apostoli zijn goed georganiseerd. Er zijn faciliteiten voor watersporten, beachvolleybal en racketbalspellen, evenals infrastructuur voor gehandicapten. Rond de stranden vindt u ook alles wat u nodig heeft, van ontspannende strandbars tot tavernes en restaurants, supermarkten, souvenirwinkels, autoverhuurbedrijven en een apotheek.

Agii Apostoli is een bijzondere plaats, vlakbij de stad Chania, met geweldige stranden, geweldige toeristische infrastructuur en een natuurlijk landschap dat je zal verbazen.

Agii Apostoli biedt verschillende ondiepe zandstranden en kleine baaien rond enkele kleinere schiereilanden. De stranden zijn gewoon fantastisch en zeer kindvriendelijk. Als het winderig is en de golven groot zijn op de stranden van Platanias en Agia Marina, is het hier meestal rustig.

Agii Apostoli is een rustige plek met een leuke sfeer, ondanks de nabijheid van de stad Chania. Het aanbod aan restaurants is niet groot, en dat komt waarschijnlijk doordat het op loopafstand (2-3 kilometer) van Chania ligt, waar het aanbod zoals bekend eindeloos is.