Gerani Kreta

 

Gerani ligt aan de noordkust van Kreta, niet ver van Chania, tussen Platanias en Maleme.

Gerani is klein en rustig. In feite kan het worden beschouwd als een rustiger verlengstuk van Platanias, de drukke buur in het oosten.

Het maakt deel uit van het westelijke strandresortgebied van Chania. Het drukste gedeelte ligt tussen Stalos en Platanias, dat in feite één lange strook vormt. Bij Gerani wordt het rustiger.

Platanias en Gerani worden gescheiden door een kleine rivier, hoewel het mogelijk is om over het strand te lopen. Vanaf hier splitst de hoofdweg zich in tweeën en wordt het landschap vlak en moerassig.

Gerani wordt gedomineerd door een paar grote resorthotels. Er is een klein dorp en een handvol toeristische voorzieningen.

Als u op zoek bent naar een gezinsvriendelijk resort en waarschijnlijk het grootste deel van uw tijd in het hotel zult doorbrengen, dan is Gerani een goede optie. Het ligt op redelijke afstand van het drukkere Platanias. Het is ook een goede keuze als je de voorkeur geeft aan een uitgestrekt en rustig strand. U loopt in ongeveer 30 minuten naar Platanias.

Het strand van Gerani is een mix van zand en kiezelstenen, met zand in de bovenste delen en kleine kiezelstenen waar het de zee ontmoet. Het is een beetje golvender en meer zichtbaar dan bij Platanias. Het is ook aanzienlijk breder. Er zijn enkele secties met ligstoelen, maar verder is het ongeorganiseerd. Er staan enkele bomen op het strand aan de westkant, waar het Maleme wordt.

Gerani heeft een handvol voorzieningen – een minimarkt, een souvenirwinkel, een bakker, een apotheek en een paar restaurants – maar het dorp voelt eerder functioneel dan sfeervol aan.

Er ligt een oud dorp achter de snelweg, maar de kans is klein dat je daar terechtkomt tenzij je een vakantiehuis huurt in dit deel van Gerani.

Er is een gemakkelijke busreis of een wandeling van 30 minuten naar Platanias voor meer restaurants en watersporten.

De toeristentrein die de belangrijkste badplaatsen verbindt met enkele van de bezienswaardigheden in de wijdere landelijke omgeving begint en eindigt hier. Je kunt het gebruiken om Platanias/Agia Marina binnen te komen. Merk op dat het Chania zelf niet bereikt.

Gerani ligt op 35 minuten rijden van de internationale luchthaven van Chania.

De prijzen voor een privéluchthaventransfer naar Gerani liggen rond de € 47,-