Kreta vakantie Panormo

Panormo of Panormos is een kleine badplaats op zo'n 20 km ten oosten van Rethimnon. In tegenstelling tot Platanes, heerst in Panormo nog absolute rust. De plaats is vooral voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige, ontspannen en relatief goedkope plek met prachtige stranden en goede busverbinding op het eiland Kreta.

 Na middernacht is er in Panormo niet veel te doen. Het centrum van Panormo bestaat uit smalle bijna auto vrije steegjes. U vindt er nog steeds de oude Griekse cafés en winkels. In Panormo kunt u in ieder seizoen een kamer vinden. Vooral in het achterste deel van de stad zijn de prijzen goedkoop, vanaf € 20 kunt u een tweepersoonskamer huren. 

De meeste restaurants vindt u in het gebied rond de haven. In het dorp zijn er twee goede stranden. Een ligt in het centrum direct bij de haven, het grote strand vindt u zo'n 200 meter meer naar het westen, dit strand wordt beschut door rotsen. Zowel het water als het strand is van uitstekende kwaliteit. Met de bus kunt u ieder 30 minuten naar Rethimnon. Met de boot kunt u ook naar Rethimnon en Bali.

Denkt u erover een reis naar Panormos op Kreta te boeken? Dit is wat u kunt verwachten van dit charmante strandresort aan de noordkust van het eiland.

Panormos (of Panormo) ligt aan de populaire noordkust van Kreta, tussen Heraklion en Rethymnon en vlak bij Bali.

Klein, rustig en charmant. Panormos was oorspronkelijk een vissersdorp en het hart van het dorp heeft zijn traditionele sfeer behouden, maar met het extra voordeel van enkele toeristische voorzieningen.
Als u bang bent dat u de meeste badplaatsen langs de noordkust van Kreta te druk en bebouwd zult vinden, dan vindt u Panormos misschien leuk.

Het dorp strekt zich uit langs de kust en omsluit twee baaien en een werkende haven en ligt op een kleine heuvel. Het centrum van het dorp ligt achter de haven en heeft enkele mooie historische gebouwen en tavernes. Het is een beschermd gebied dat de ontwikkeling heeft belemmerd. Sommige delen van het dorp kunnen een beetje werkeloos aanvoelen en de stranden zijn niet de beste in de omgeving, maar dit zorgt ervoor dat het niet te toeristisch aanvoelt.
Er zijn enkele populaire tavernes aan het water bij de haven die dagjesmensen aantrekken.

Panormos trekt onafhankelijke reizigers, van gezinnen met oudere kinderen tot solo's en volwassen stellen. Het heeft een aantal kleine hotels en villa's, met een cluster van kleine resorthotels buiten de belangrijkste stranden en enkele grotere luxe hotels langs de kust bij Lavris.
Vergeleken met buur Bali is Panormos kleiner, rustiger en veel minder ontwikkeld. Het landschap is niet zo pittoresk, maar het is een beetje traditioneler en duurder.
Panormos heeft twee hoofdstranden:

Limenaki is het belangrijkste strand en ligt vlak bij de haven. Het is breder dan de andere en het zand is grof goudbruin. De zee is ondiep en beschut.
Limni ligt op 5 minuten lopen ten westen van de haven en is de meest besloten van de twee. Er is een taverne direct aan het strand.
Op beide stranden zijn ligstoelen beschikbaar. Ze hebben niet dezelfde drukte als de stranden van Bali, maar vanwege de compacte geografie van het gebied zullen ze zich in de zomer nog steeds druk voelen. Er zijn een paar kleinere baaien als je blijft verkennen.
Het strand dat het dichtst bij de hotels in Lavris ligt, heet Geropotamos.
De restaurants in Panormos zijn voornamelijk Grieks eten en zeevruchten. Er zijn een paar levensmiddelenwinkels en een apotheek in het centrum van het dorp.

Panormos is grotendeels een plaats waar u zich kunt vermaken, hoewel er enkele activiteiten beschikbaar zijn.

Boottochten verkennen de kust vanuit de haven, of u kunt een wereld onder water ontdekken met Atlantis Diving Centre.

Bali Travel Agency en Aitidis Travel organiseren dagtochten rond het eiland en activiteiten zoals Kretenzische nachten en jeepsafari's.
Er rijdt een toeristentreintje van Panormos naar de bergdorpjes waar pottenbakkersateliers te vinden zijn.