Paximadia eilanden Kreta

In de Golf van Messara ongeveer 12 km voor de Kretenzische kust (Matala),  liggen de twee Paximadia eilanden, Micro Paximadi en Megalo Paximadi. In de 2e wereldoorlog speelden ze voor de Kretenzische partizanen een belangrijke rol!

Ze lijken van veraf één enkel eiland omdat ze heel dichtbij zijn, maar het zijn twee afzonderlijke eilandjes, de Grote en Kleine Paximadi, gescheiden door een smalle strook zee genaamd Bogazi.

Je kunt de lokale bevolking hier ook naar horen verwijzen als "Olifant", omdat ze vanuit het Messara-vliegtuig doen denken aan een liggende olifant. Hun totale lengte is ongeveer 3 km.

Bijna niemand weet dat er stranden op Paximadia zijn, aangezien men denkt dat het twee grote droge rotsen in de zee zijn. De oostelijke (kleine) Paximada herbergt vier prachtige kleine stranden met kristalhelder water en fantastische kiezelstenen op het meest oostelijke eiland. Paximadia is bereikbaar met rondvaartboten, die vanaf Kokkinos Pirgos en Agia Galini varen.

Breng een dag met ons door en geniet van een boottocht naar een van de onbewoonde eilanden van Paximadia. Na ongeveer anderhalf uur bereiken we de eilanden en ankeren we in een beschutte baai, waar je kunt relaxen aan het strand, zwemmen, snorkelen of duiken in het heldere water van de Middellandse Zee. De reis omvat ook een barbecue op het strand.