Arvi Kreta

Arvi is een kustplaats van de gemeente Viannos, 80 kilometer van Heraklion en 35 kilometer van Ierapetra. De nederzetting ligt voor een vallei bij de uitgang van de Arvi-kloof. Het Agios Antonios-klooster ligt in het oosten van die kloof.

De temperatuur in het gebied is hoog, ook in de winter, en daarom is tuinbouw en zelfs de bananenteelt mogelijk. De bananen die in Arvi worden geteeld, staan ​​bekend om hun geur en smaak.

Er wonen 500 mensen in Arvi en hun voornaamste bezigheid is toerisme. Er zijn veel tavernes, cafetaria's en kamers te huur in de nederzetting. Arvi heeft ook een haven voor haar vissers, het is er minder toeristisch en in de omgeving staan honderden kassen, vooral op de weg naar Keratokambos. U vindt er leuke pensions tegen gunstige prijzen en mooie stranden. De weg naar Tertsa is vanaf 2010  bijna volledig verhard. De goed begaanbare weg ligt niet direct aan de kust, maar een paar honderd meter landinwaarts. 

Het hoofdstrand ligt voor de nederzetting, in het westen van de kleine haven van het kustplaatsje en loopt langs de weg Arvi-Amira. Het strand is een zand- en kiezelstrand, met diverse faciliteiten en er kunnen veel watersporten worden beoefend.

Een heel smal maar heel lang strand ligt in het oosten van de haven van Arvi. Het strand heeft op sommige plaatsen veel rotsen.

Uit vondsten blijkt dat de regio Arvi vanaf de prehistorie werd bewoond. Byzantijnse graven werden gevonden in Apigania, terwijl een marmeren sarcofaag met een reliëf van de processie van Dionysus werd gevonden nabij de kust. Tegenwoordig wordt het tentoongesteld in de Fitzwilliam Museum in Cambridge. De kathedraal van Arvi is gewijd aan Agios Panteleimon. Het Agios Antonios-klooster ligt vlakbij de nederzetting, in het oosten van de Arvi-kloof.

De naam van het dorp komt van de tempel van Arvios Dias (d.w.z. Zeus) die stond op de plaats waar nu het Agios Antonios-klooster staat.