Roka kloof Kolymbari Kreta

De kloof van Rocca, Roka, Rocka of Rokka ligt 32 km ten westen van Chania in de buurt van Kolymbari. De 2 km lange kloof begint bij het dorp Astrikos en eindigt in het dorp Roka. In de nederzetting bevindt zich de Trouli-heuvel, waar u nog steeds de ruïnes van een Byzantijns fort kunt zien.

Het begin of de ingang van de Roka-kloof ligt in het dorp Astrikos, op 200 meter van de olijfoliefabriek Biolia. (In Douliana begint het zuiden de kloof Douliana / Mesavlia). Wandelen door de kloof is erg gemakkelijk (duurt ongeveer 2 uur) en wordt aanbevolen in de vroege zomer wanneer er nog steeds wat water is.

Er zijn veel platanen in de kloof, die een verfrissende schaduw bieden tijdens het wandelen. Op sommige plaatsen zijn de rotswanden erg lang en indrukwekkend.

Bij de uitgang van de Roka-kloof bereikt u de nederzetting Mesonisi en via een onverharde weg komt u bij het dorp Roka met de heuvel van Trouli. In een café kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Roka is voor mij een van de mooiste dorpen op het eiland. Het uitzicht op het dorp met de Trouli-heuvel is uniek. Het zuidelijk gelegen buurdorp Kera is een heel mooi, dromerig dorpje.