Sfinari vissersdorp op Kreta

Sfinari is een vissersdorp dat aan de westkust van de prefectuur Chania ligt, ongeveer 18 km ten zuidwesten van het dorp Kissamos. Het strand ligt aan de rand van het dorp, het is lang en er zijn enkele basisvoorzieningen aan de zuidkant.

 Een aantal oude tavernes lijken op hoe het eiland was in de jaren tachtig, voordat de toeristische ontwikkeling zijn intrede deed.  Dus, althans voorlopig, is Sfinari een veilige keuze om te ontsnappen aan de grote drukte die zich verzamelt op de meer populaire bestemmingen. Het strand is redelijk rustig en is ook een uitstekende keuze voor stellen, gezinnen met kinderen of mensen die gewoon willen ontspannen onder de zon voordat ze een heerlijke maaltijd aan zee nuttigen.

Het grootste deel van het strand heeft kiezels.  Een korte wandeling naar het noorden leidt u naar enkele plekken die een beetje meer rotsachtig zijn, maar perfect om te verkennen en meer privé te genieten en te zwemmen.

Op het eerste gezicht zou u kunnen denken dat Sfinari niets bijzonders is, maar tegelijkertijd combineert het alle juiste elementen die het tot een perfecte bestemming maken. Het dorp heeft enkele accommodaties en is ideaal als uitvalsbasis om te wandelen door de regio. Ten zuiden en ten noorden van het dorp liggen de stranden Platanakia en Kokkina Gremna, die totaal afgelegen zijn en zeker een bezoek waard zijn.