Kamisiana traditioneel dorp op Kreta

Het dorp Kamisiana is een rustige plaats met een prachtig strand. Hier kunt u genieten van het leven van een traditioneel Kretenzer dorp. U vindt er ook traditionele tavernes en restaurants, een café en een supermarkt. Het ligt 20 km ten westen van Chania op een hoogte van 30 m. Het behoort tot het gemeentelijke gedeelte Kolimbari Platanias. De locatie van dit dorp Kamisiana is ideaal omdat u veel plaatsen kunt bezoeken op korte rijafstand van het westelijke deel van Kreta.


Kamisiana is een klein, traditioneel dorp aan de noordwestkust van Kreta. Het is een relaxte plek waar u samen met de lokale bevolking een glas raki kunt drinken in een van de zes tavernes. Het is slechts 10 minuten lopen naar het rustige kiezelstrand, drukkere stranden vindt u in de buurt.
Een vakantie naar Kamisiana is een paradijs voor iedereen, die heerlijk wil ontspannen tijdens zijn of haar vakantie op Kreta.  Het is allemaal erg relaxed, hoewel het levendige Chania binnen een half uur rijden ligt.

Een korte wandeling langs werkende boerderijen brengt u naar het rustige kiezelstrand van Kamisiana, dat is voorzien van parasols, douches en toiletten. Voor een zandstrand kunt u naar Platanias gaan (15 minuten), daar vindt u bars en restaurants langs de promenade. Verderop ligt Falassarna, op 40 minuten rijden, het zandstrand is naar verluidt de mooiste op Kreta.

Uitstapjes naar Chania en Kissamos
Bij Kamisiana draait alles om ontspannen op het ongerepte Kretenzische platteland, maar als u 25 minuten naar het oosten rijdt, komt u in Chania. Ontdek de geschiedenis van de stad. Chania een stad die al meer dan 7.000 jaar onafgebroken bewoond is, heeft zeker een aantal dingen te bieden aan diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Chania de thuishaven van verschillende heersers en bezetters, toont diverse architectonische stijlen. De Venetiaanse haven combineert met de verschillende minaretten die nog steeds in de stad staan ​​en de vele Byzantijnse kerken van de stad. Zeker, er is geen tekort aan monumenten en gebouwen die de legendes van het Venetië van het Oosten vertellen, zoals het vroeger werd genoemd. Een wandeltocht door de stad die tradities en gastronomie combineert, kan de perfecte gelegenheid zijn voor een andere manier om Chania te verkennen.

De oude stad Polyrinia ligt ook op 20 minuten rijden naar het oosten. Hier kunt u de overblijfselen van een oude kerk, een aquaduct en een olijfmolen aanschouwen.

Kamisiana is een klein, knus dorpje dat nog niet overspoeld is met toeristen