Afrata strand, Platanias, Chania

Afrata is een mooi dorp, ongeveer 6 km ten noorden van Kolymbari en 30 km ten westen van de stad Chania. Het dorp en het pittoreske strand liggen op het schiereiland Rodopou, dat wordt beschermd door het Natura 2000-netwerk, een gebied met een unieke natuurlijke schoonheid en ecologische waarde.

Het strand ligt op 1 km van het dorp in een kleine beschutte baai. Daar vindt u een kiosk met parasols en ligbedden en tamarisk bomen voor schaduw aan zee. Het strand bestaat uit kiezels en de zee is ideaal om te snorkelen. In het dorp Afrata vindt u een aantal tavernes, waar u iets kunt eten of een kopje koffie kunt drinken, na uw verblijf aan het strand. Het nabijgelegen Kolymbari bekend staat om zijn visrestaurants.

Een beetje verder ten noorden en ten westen van het strand begint het pad naar de grot Ellinospilios, waar prehistorische graven en andere belangrijke archeologische vondsten zijn ontdekt. Het pad is begaanbaar en heeft een lengte van ongeveer 1,5 km, maar de toegang tot de grot vereist ervaring en de juiste uitrusting.
Vergeet op de route tussen Kolymbari en Afrata niet te stoppen bij de Orthodoxe Academie en het Gonia-klooster, waar u haar rijke geschiedenis zult ervaren.