Kreta vakantie Kapetaniana

Nooit in de lange periodes van Turkse overheersing op Kreta heeft een bezetter, een voet gezet in dit rustige bergdorp. Het dorp ontleent haar naam aan de "Kapetanes", de leiders van de Kretenzische revolutie. Kapetaniana werd opgericht door een aantal strijders uit het grote dorp Sfakia die hier kwamen na de revolutie.

Kapetaniana is een klein dorpje op een hoogte van 800 meter in het Asterousia gebergte, aan de westkant van de Κophinas piek. Dit kleine dorp biedt een prachtig uitzicht over de Libische Zee en combineert op harmonieuze manier de wildernis van het gebergte en de rust en de voordelen van de zee. Het dubbele karakter van het dorp en haar lange geschiedenis, is ook zichtbaar in de gebouwen, waar u de combinatie van Minoïsche stilistische invloeden en de klooster architectuur kunt waarnemen. Ze hebben veel gemeen met kastelen, schaapskooien maakten ook vaak onderdeel uit van deze versterkte huizen. Ze werden gebouwd uit lokale materialen (stenen, hout en marmer), die perfect passen in de omgeving.
De traditionele open haarden zijn een andere stilistische element. Misschien wel het meest in het oog springende detail is de integratie van rotsen en rotsformaties met andere bouwelementen binnen het traditionele dorp.

De 100 inwoners verdienen hun geld met het fokken van geiten en schapen en bijenteelt.
U kunt Kapetaniana eenvoudig bereiken via een 8 km lange, geasfalteerde weg vanuit Loukia. Vlak voor de top "Ano Kapetaniana", buigt de weg rechtsaf naar het beneden dorp "Kato Kapetaniana".

Hier in toeristisch onontwikkelde zuiden heeft u ideale mogelijkheden om te wandelen en te klimmen tijdens uw vakantie. Mountainbikers zullen ongerepte onverharde wegen  in alle moeilijkheidsgraden vinden. Begeleide wandelingen zijn mogelijk.

Verblijven kunt u ook in het historische dorp Kapetaniana, verscholen in de bergketen vindt u Thalori een complex van twintig gerenoveerde traditionele huizen, elk met een eigen persoonlijkheid. Hier vindt u de originele Kretenzische gastvrijheid in een fantastische omgeving en een prima restaurant. u begint de dag met een energieke "Kretenzer" ontbijt, met geurige honing en brood, warme pannenkoeken, verse melk en lokale zuivelproducten. De lunch en het diner met rijke salades en heerlijke hartige gerechten mag u niet missen. Als u eindelijk de geheimen van de Kretenzische keuken wilt leren, dan treft u het ook in Thalori, er worden cursussen georganiseerd.