Kokkinos Pirgos Kreta

De kustplaats Kokkinos Pirgos ligt 67 kilometer van Heraklion en 2,5 kilometer van Timbaki. De omgeving is erg toeristisch. De bezoeker kan verblijven in een van de vele hotels en genieten van zijn of haar maaltijd en koffie in een van de vele tavernes en cafetaria's van het dorp.

Een kleine haven voor de vissers in de regio vindt u ook in Kokkinos Pirgos. Twee stranden liggen in de kustplaats Kokkinos Pirgos die worden gescheiden door de prachtige kleine haven van het gebied.

Het oostelijke strand, Kataliki, begint bij de haven en eindigt bij het Kommos-strand. Het is een georganiseerd zandstrand. De kustweg loopt langs het strand en er zijn veel tavernes en cafetaria's. Het water van de Geropotamos-rivier komt uit in Kataliki.

Een ander strand ligt in het westen en is erg lang. Het is rotsachtig, kiezelachtig en niet-georganiseerd. De naam van de nederzetting komt van de rode toren (d.w.z. kokkinos pirgos in het Grieks) die in het dorp stond. De Agios Ioannis-kerk bevindt zich in de nederzetting.

Zoals hierboven reeds genoemd, het dorp dankt haar naam 'Rode Toren' naar een toren die hier in de middeleeuwen uit rode klei werd gebouwd. Het is er niet meer. Tegenwoordig is het nog steeds een slaperig vissersdorpje met een Kretenzische manier van leven.

Door het heldere water is het perfect om te duiken en snorkelen. In de buurt ligt Agia Galini, waar het in de zomer erg druk kan worden en een vertrekpunt is voor veerboten naar de prachtige zuidelijke stranden zoals Agios Giorgos, Agiofarango en Preveli.

Als u uitkijkt over de Libische Zee, ziet u twee eilanden in het zuiden. Deze worden Paximadia genoemd, wat 'broodjes' betekent, zo'n karakteristieke naam voor deze eilanden.

Om naar dit strand te komen, rijdt u door de weelderige Messara-vallei naar Timbaki en volgt u de borden naar Kokkinos Pirgos. Er is hier een gloednieuwe rots- en cementhaven, ik vind het dorp niet erg mooi, maar het strand is prachtig.

Accommodaties in en nabij Kokkinos Pirgos vindt u hier.