Tris Ekklisies Kreta

De kustplaats Tris Ekklisies (d.w.z. drie kerken) ligt achter het imposante Asterousia-gebergte aan het einde van de Ampas-kloof. Het is een gebied waar bezoekers ontzag voor voelen, maar de tussenkomst van de mensen is destructief geweest. Het ongeordende gebouw verpest de natuurlijke schoonheid van het gebied. Maar er zijn enkele delen die maagdelijk blijven en stranden die u zeker zullen fascineren. 

Tris Ekklisies ligt ongeveer 64 kilometer in het zuiden van Heraklion en is te bereiken via de nederzettingen Charakas en Paranimfoi. De route van Paranimfoi naar het kustplaatsje is ongeveer 12 kilometer over een asfaltweg.

De nederzetting ligt tussen twee rotsen die Kolovrechtis en Mpourouni worden genoemd, terwijl het prachtige zand- en kiezelstrand ervoor ligt.

Er zijn veel mooie en meer afgelegen stranden in het oosten en westen van de nederzetting. De stranden Krigia Vlichada, Tragopiasti en Vouidomati liggen in het oosten en zijn met de auto te bereiken via een onverharde weg.

Er zijn ook veel andere stranden die u per boot kunt bezoeken. Het grote en verbazingwekkende strand van Ornio ligt in het westen. Als u een boot hebt, kunt u westwaarts gaan, naar de stranden van Larida, Gaidarou Pidos, Alikes of zwemmen in de prachtige grotten met het blauwgroene water tussen Tris Ekklisies en het Koudouma-klooster.

Volgens de volkstelling van 2011 wonen er 13 mensen in Treis Ekklisies. De naam van de nederzetting is afgeleid van de drie kerken Panagia, Afenti Christou en Agios Georgios.

Zoals we al eerder zeiden, is er een rots in de nederzetting die Mpourouni wordt genoemd. Als u ernaar kijkt vanaf de oostkant van het strand, kunt u het profiel van een vrouw onderscheiden. Er wordt gezegd dat er in het verleden een stel uit het dorp was dat veel van elkaar hield, maar de oorlog kwam tussen hen in. De man moest gaan vechten in de oorlog. De oorlog eindigde, maar hij kwam niet terug ... De vrouw beklom elke dag die hoge rots in afwachting van haar geliefde. Naarmate de jaren verstreken, werd de vrouw oud en begon ze haar einde te voelen. Dus beklom ze voor de laatste keer de rots van Mpourouni en behaagde het God haar op diezelfde plek te verstarren om de terugkeer van haar man te zien. God hoorde haar bidden en liet haar daar voor altijd achter ...