Onbekend Kreta: de kloof van Meskla

Dichtbij het dorp Meskla aan de voet van de witte bergen vinden we de kleine, maar echt indrukwekkend kloof van Meskla of Sarakina (niet te verwarren met de andere meer bekende kloof genoemd Sarakina in het oosten van Kreta, bij Mirtos in de provincie Ierapetra). De naam Sarakina komt van het geloof van de lokale bevolking dat de Saracenen ( een Noord-Arabisch volk) zich daar verborgen.

Het is een korte kloof (ongeveer een uur lopen), maar een echt natuurspektakel. Borden wijzen naar de kloof. De kloof ligt verborgen tussen enorme cipressen en platanen. In de afgelopen jaren hebben lokale autoriteiten geprobeerd om routes aan te leggen door de kloof. Er is een cirkelvormige route aangelegd vanuit het dorp Meskla, die de kloof doorkruist en na een wandeling van een uur bereikt u opnieuw het startpunt.

Onderweg zijn er houten en stenen trappen en metalen constructies over de rivier. Na de eerste tien minuten, verandert het landschap volledig en het grind maakt plaats voor stenen blokken van compacte kalksteen. De rots lijkt in het midden verscheurd en de natuur heeft geweldige sculpturen gecreëerd. De kloof is zonder moeite toegankelijk. Het is echter belangrijk om stevige schoenen te dragen.