Glyka Nera mooi strand Kreta

Glyka Nera betekent " zoet water" en het strand is vernoemd naar de verschillende bronnen, die uit de grond borrelen. Het landschap is indrukwekkend met rotsachtige kliffen die oplopen tot 500 meter boven de kust. Het strand is kiezelachtig en de wateren zijn kristalhelder met een diep groene kleur. Ze zijn echter nogal koud, vanwege het zoete water dat in de zee stroomt.

Naast voldoende water dat volkomen veilig is om te drinken, vindt u hier parasols en ligbedden, evenals een traditionele taverne die op een rots is gebouwd. Glyka Nera is erg populair bij kampeerders, terwijl de oostkant van het strand bezet is door naturisten.

Er is geen weg die u naar het strand leidt en de makkelijkste manier om hier te komen is door een visboot te huren bij Sfakia of Loutro. Een andere veel goedkopere en interessantere manier is om langs het kustpad van de E4 te wandelen, dat Sfakia met Loutro verbindt en langs het strand loopt.

U loopt of rijdt op de weg van Sfakia naar Anopolis. In een steile bocht na 2,5 km ziet u een duidelijk merkteken op een rots die u de ingang van het pad toont. Als u gauw duizelig bent, denk er dan niet eens aan om op dit pad te bewandelen,  omdat het grootste deel vereist dat u op de rand van een klif loopt. Toch is het relatief veilig, gemakkelijk te volgen en in goede staat. De afdaling naar het strand duurt 30-40 minuten, terwijl voor de terugkomst veel water en een goede fysieke conditie is vereist.