Aspri Limni de mooiste baai van Kreta

Aspri Limni (het witte meer) bevindt zich in de buurt van de nederzetting rond het klooster van Chrysoskalitissa, op ongeveer 5 km van het kosmopolitische Elafonisi. Het strand is niet georganiseerd (geen ligbedden, geen kiosk) en is omgeven door een zeldzaam palm bos en enkele ceders. Daar heeft zich deze prachtige lagune gevormd, die door rotsen is afgescheiden van de zee en dus volledig is afgeschermd van hoge golven.

Het strand lijkt op een meer met wat algen op de zeebodem. De wateren zijn nog steeds helder en schoon, als u nog een paar meter naar het zuidoosten verder gaat, vindt u aan de andere plek van de lagune, ook een prima plek voor een zonnescherm en uw handdoek.

Zelden wordt het strand bezet door veel mensen en dat moet natuurlijk zo blijven: pssssst, vertel het aan niemand !

Dit is een klein geheim strand, gelegen op 500 m ten westen van het Chrysoskalitissa-klooster en 70 km ten zuidwesten van de stad Chania. Duizenden bezoekers worden aangetrokken door de nabijgelegen exotische Elafonissi lagune, maar eigenlijk heeft niemand ooit gehoord van deze prachtige naburige plaats. Aspri Limni is een onaangeroerd paradijs.

U kunt Aspri Limni bereiken met uw huurauto, motor, of scooter.
Vanuit het dorp Chrysoskalitissa houdt u rechts aan en volgt de borden naar Phoenix theofrasti ( de bedreigde palmboom van Kreta) gelegen rond het meer. Vraag anders gewoon een lokale bewoner om u de weg te wijzen.