Ravdoucha dorp en strand Platanias, Chania Kreta

Het dorp Ravdoucha is een van de mooiste en meest traditionele plaatsen op het schiereiland Rodopos, in Chania, West-Kreta. Dit kleine dorp, met slechts 133 inwoners, ligt op een heuvel met een onvergetelijk uitzicht, uitkijkend over de golf van Kissamos-Kastelli en ligt ook heel dicht bij het strand. Het dorp is niet zo bekend onder toeristen, maar wel bij culinaire Kretenzers. De veeleisende fijnproevers vinden hier twee uitstekende tavernes verborgen in de olijfgaarden en onder de verbazingwekkende, wilde rotsen en op slechts een steenworp afstand van het strand van Ravdoucha.

Er zijn geen winkels in het dorp slechts een paar kafenions, waar u kunt genieten van Griekse koffie, raki en lokale wijn of zelfs een biertje.

Waar vindt u Ravdoucha ?
Als u 30 km ten westen van Chania rijdt, komt u bij het mooie dorp Ravdoucha, met uitzicht op de baai van Kissamos vanaf de rand van een steile helling. Het strand ligt onderaan de klif onder het dorp en is toegankelijk via een slangenweg die ongeveer 2 km afdaalt. Er is geen openbaar vervoer dat u naar daar brengt, dus de enige manier om het strand te bezoeken is met de auto of te voet.
Aan het einde van deze weg vindt u twee borden die de weg naar het strand in twee tegenovergestelde richtingen aangeven. Raak niet gefrustreerd, want ze zullen u allebei naar een strand leiden.  Ik raad u aan naar links te gaan en naar het zuiden waar het strand mooier is. Geen van deze twee kiezelstranden heeft ligbedden of parasols, maar u zult een paar bomen vinden die u kunt gebruiken voor de schaduw. Langs de kust zijn er een aantal overnachtingsmogelijkheden en een aantal tavernes die lokale gerechten serveren. U kunt ook een bezoek brengen aan de pittoreske kerk van St. Onoufrios die is gebouwd in een rots aan de zee.