Kalathas strand Chania

Het Kalathas strand ligt op slechts 10 km van Chania, waardoor het een van de meest populaire bestemmingen is voor diegenen die even het stadscentrum willen ontvluchten, om een snelle duik te nemen.

U vindt er relatief drie kleine stranden met fijn goudkleurig zand, gescheiden van elkaar door een paar rotsen. Het middelste strand is het grootste en meest populaire, u kunt er parasols en ligbedden huren. Het zuidelijke strand is mooier en minder druk, terwijl het laatste bij de uitgang van een beekje ligt en meestal verlaten is.

Het meest herkenbare kenmerk van Kalathas is een klein eilandje op slechts 120 meter van het strand, u kunt er gemakkelijk naar toe zwemmen.

Kalathas ligt in het centrum van een grote baai aan de westkant van het schiereiland Akrotiri. Helaas, vanwege de locatie en meerdere keren in de zomer, verandert het kristalheldere water in een modderige soep. Echter niet getreurd als dit het geval mocht zijn als u juist een bezoek aan het strand wilt brengen, want u kunt altijd genieten van een verfrissend drankje of een van de heerlijke lokale specialiteiten die op het strand worden aangeboden.

In de omgeving zijn ook enkele plaatsen die u kunt verkennen, zoals het strand en het kleine meer van Macherida, de toren van Mouzouras en de kloosters van Tzagarolon en Gouvernetou.