Lefkogia en Skinaria Kreta

Lefkogia is een klein dorp in het zuiden van Kreta. Het ligt op ongeveer 5 kilometer van de toeristische badplaats Plakias. Het dichtstbijzijnde strand ligt in Skinaria.

Lefkogia soms ook wel eens geschreven als Lefkogeia is een klein dorp. In het centrum vindt u een supermarkt en diverse restaurants. Al deze gebouwen staan aan de doorgaande weg. De taverne Stelios in het centrum van Lefkogia is populair bij de stamgasten van Plakias. Griekse huisgemaakte gerechten zoals vleesgerechten worden er geserveerd (grote porties en redelijke prijzen). De andere twee zijn kleine cafés met een beperkte menukaart.  Bij Maria en Platia is in de laatste 20-30 jaar niet veel veranderd. Veel doet denken aan Kreta uit de goede oude tijd, beide eetgelegenheden  zijn zeer goedkoop.

Veel toeristen die naar Lefkogia komen zijn wandelaars. Populair is vooral de wandeling naar de Timios Stavros.  De top van de berg met een prachtig uitzicht en kapel, kunt u vanuit Lefkogia in ongeveer één uur bereiken.

De meeste bussen vanuit Rethimnon naar Plakias rijden door Lefkogia. De bushalte bevindt zich in het centrum van het dorp in de buurt van de supermarkt. In de zomer rijden er meerdere bussen vanuit Rethimnon.

Een van de beste stranden in de regio van Plakias is het strand van Skinaria. Met de auto kunt u het strand alleen bereiken via Lefkogia. U rijdt vanuit Plakias naar Lefkogia, in het centrum slaat u rechtsaf. Op een smalle, verharde weg rijdt u door een prachtig landschap met veel bloemen in het voorjaar naar het strand Skinaria.  Op veel plaatsen is de weg zo smal dat u bij tegenliggers, soms iets achterwaarts moet rijden. Op het strand kunt u ligstoelen en parasols huren. Het water in Skinaria is zeer helder en het zand goudkleurig., gewoon een prachtig strand.
Te voet kunt u ook vanuit Plakias via Damnoni en Amouti, het strand Skinaria bereiken.