Kedrodasos het strand voor natuurliefhebbers op Kreta

Waar precies het Kedrodasos strand ligt, is zelfs onder Kretenzers een geheime tip. Het strand met zijn cederbos ligt goed verborgen aan de westkust van het eiland Kreta direct naast de drukte van het Elafonisi strand.

Omringd door een van de weinige ceder bossen van Kreta, is dit plekje een nog resterend paradijs op het eiland. Dit komt ook doordat het Kedrodasos strand moeilijk bereikbaar is en dat de hobbelige stoffige toegangsweg ongeschikt is voor toerbussen. 

Met een korte beschrijving hoop ik u te overtuigen: fijn zand, turquoise blauwe verfrissende zee, omgeven door een bizarre vegetatie en hier en daar rotsen, in de buurt van de Europese wandelroute E4, met nog andere aangrenzende baaien en een nachtelijke hemel die uitnodigt om de miljoenen sterren met beide handen te grijpen. Heb ik u overtuigd ?

Als u op Kreta bent kan ik u het Kedrodasos strand alleen maar aanbevelen.

Kreta heeft veel verborgen schatten en dit is zonder twijfel een van de meest waardevolle. Om hier te komen moet je ongeveer 2 km ten oosten van Elafonisi rijden en een onverharde weg volgen met veel kruispunten en zonder wegwijzers. Controleer daarom voordat u in uw auto stapt uw ​​kaart, haal uw GPS op of vraag een lokale bewoner hoe u naar Kedrodasos kunt komen. Je komt uit op een drukke parkeerplaats vanwaar je ongeveer 500 meter een pad afdaalt tot je bij de zee komt. Als je aankomt vind je een prachtig bos van cederbomen dat zich uitstrekt langs de kust. Het strand is grotendeels rotsachtig, maar er zijn verschillende plekken met zand om je handdoek uit te spreiden en veilig in zee te komen.

Zelfs als u niet zwemt of duikt, lijdt het geen twijfel dat uw reis de moeite waard zal zijn. De stammen en de takken van de cederbomen drogen uit in de zomerse hitte, waardoor deze oeroude planten eruit zien alsof ze bijna dood zijn. Door de beweging van de zandduinen komen de diepe wortels naar de oppervlakte, waardoor ze eruit zien als delicate sculpturen die langs de hele kust te zien zijn. Het landschap is vrij mystiek en griezelig en, gecombineerd met het diepblauwe water, zul je zeker gefascineerd zijn.

Het gebied is populair bij kampeerders en als u niet een van hen bent, zult u vele anderen in de schaduw van de bomen zien zitten. Op dit strand kom je ook veel naturisten tegen