Kreta vakantie Xerokambos

Xerokambos ligt in het warmste deel van Kreta
Xerokambos is een klein dorp in het verre zuid-oosten van Kreta in Griekenland. Xerokambos bestaat slecht uit zo'n 100 huizen, een echt centrum bestaat niet eens. Xerokambos trekt vooral individuele toeristen in het laagseizoen aan. Het gebied rond Xerokambos wordt wel als warmste en droogste van Kreta beschouwd. 

Xerokambos beleeft in de afgelopen jaren een kleine boom. Door de aanleg van een tweetal verharde wegen, is het aantal bezoekers toegenomen. Er wordt nu vooral extra gebouwd, maar inmiddels wachten meerdere tavernes en kamer verhuurbedrijven op de toeristen. Door speculatie en de mooie toekomst van de regio zijn de grondprijzen enorm gestegen. Vooral na de uitbreiding van het vliegveld van Sitia tot internationaal vliegveld verwacht men een hausse in vakantie boekingen in Xerokambos.

 Tot nu is het nog steeds rustig in Xerokambos. Het merendeel van de gasten zijn echte natuurvrienden. Vaak komen ze ook voor de grotendeels verlaten stranden. In Xeromkambos en omgeving zijn er goede mogelijkheden om te wandelen. De meest populaire wandelroute , is de route langs de zee naar het nog iets zuidelijker gelegen Agia Eirini. Op de route komt u langs afgelegen baaien en stranden. Het landschap rondom Xerokambos is zelfs in het voorjaar, droog en kaal. Zelfs in de winter is de temperatuur van het water zo'n 17 graden Celsius.

 Vooral in het voorjaar is een reis naar Xerokambos aanbevolen. Het weer is meestal beter dan aan de noordkust van Kreta. In de zomer is het in de regio erg warm met temperaturen boven de 35 graden Celsius. Met de huurauto bereikt u tegenwoordig Xerokambos gemakkelijk. U neemt gewoon de hoofdroute Sitia - Palekastro - Zakros - Xerokambos. Openbaar vervoer is er niet !. Xerokambos is vooral voor individuele toeristen of families, die op zoek zijn naar een eenvoudige, harmonieuze vakantie ver van het massatoerisme. Inmiddels zijn er ook middenklasse hotels. Bent u echter op zoek naar het nachtleven, bent u in Xerokambos verkeerd.