Kreta vakantie Vai palmenstrand

Vai ligt in het noordoosten van Kreta, ongeveer 30 km ten oosten van Sitia. Vai is het meest beroemde strand van Kreta. Het is een van de weinige stranden met palmbomen in Europa. Het voelt of u zich bevindt in Thailand of het Caribisch gebied. De palmen soort van Vai is zeer zeldzaam, u vindt er nog een aantal op het strand van Preveli. In Vai, zijn er enkele honderden exemplaren van de Phoenix theophrastii palm.

 In de jaren 70 werd Vai ontdekt door de eerste hippies, al snel kwamen er meer. Het vuilnis werd slechts zelden opgeruimd en de palmen werden beschadigd. Door nationale en internationale druk werden de hippies verdreven en kamperen op het strand van Vai werd verboden. 

Tegenwoordig bezoeken veel dagjes mensen met de bus of de auto, het strand van Vai. Op het strand kunnen parasols en stoelen worden gehuurd. De auto kunt u op de betaalde parkeerplaats achterlaten. Restaurants en snackbars verzorgen de bezoekers, de prijzen liggen iets hoger en de kwaliteit gemiddeld. Hiervoor kunt u echter dineren in de tropen onder de palmen. Voor het strand ligt nog een klein eilandje op zo'n 50 meter, u kunt er naar toe zwemmen. Afhankelijk van het seizoen vertrekken bussen vanuit Sitia via Palekastro naar Vai. De bushalte ligt op ongeveer 100 van de parkeerplaats van Vai op de weg naar Sitia.