Elos traditioneel dorp Kreta

Elos op Kreta is een klein dorp met weinig stenen huizen waar de inwoners zich voornamelijk bezighouden met landbouw en veeteelt. Het kleine, traditionele dorp Elos ligt 60 km ten zuidwesten van de stad Chania, op korte afstand van Kissamos in het westen van Kreta, op weg naar het bekende klooster van Chrissoskalitissa en het unieke, geweldige zandstrand van Elafonissi.

Het dorp is omgeven door weelderig groen, olijfgaarden en platanen. Eind oktober is er het kastanje festival

Het kastanje festival is een van de opmerkelijke evenementen van het eiland in de herfst. Het wordt elk jaar in oktober of november gevierd, maar voor de exacte datum is het raadzaam om contact op te nemen met de lokale bevolking om dat niet te missen.

Het dorp Elos is omgeven door kastanjebomen, die een schilderachtig landschap vormen en natuurlijk de oogst brengen. Om de komende herfst te markeren en trots de kastanje oogst te demonstreren, besteedt de lokale bevolking speciale aandacht aan het kastanje festival.

Deze kleine, maar authentieke happening geeft Elos de kans om te pronken met zijn kastanje producten en heel wat nieuwsgierige bezoekers te trekken tijdens het weekend, dat gereserveerd is voor dit buitengewone evenement.

Reizigers kunnen muziek, dans, eten en drinken verwachten als essentiële onderdelen van de viering. Daarnaast natuurlijk geweldig traditioneel eten.

Als u onderweg bent en u knippert een paar keer met uw ogen, loopt u de kans dat u Elos helemaal niet opmerkt. Elos komt bij verrassing tevoorschijn  na verschillende haarspeldbochten door olijfgaarden.

Het is eigenlijk niet meer dan een enkele weg, omzoomd met een handvol charmante winkels, restaurants en cafés, dus u hebt niet veel tijd nodig om Elos  te verkennen. Maar er is een prachtige oude kerk op de top van de heuvel met een schilferend plafond met fresco's en een schattige cadeauwinkel gerund door een lief oud stel, dat traditionele Kretenzische kunst en kunstnijverheid verkoopt, evenals olijfolie en honing.