Mochlos pittoresk dorpje op Kreta

Tussen Agios Nikolaos en Sitia in de prefectuur Lasithi ligt een van de meest pittoreske dorpen van Kreta. Het prachtige Mochlos is een ideale bestemming voor ontspannen dagen en uitstekende visgerechten uit de regio in de restaurants aan zee.

De gastvrijheid van de weinige bewoners is bij iedereen bekend en het is zeker dat u zich vanaf het eerste moment in dit kleine dorpje aan zee zeer comfortabel zult voelen.

Attractie in Mochlos is het kleine eiland St. Nikolaos met zijn kapel. Het ligt op slechts 150 meter tegenover Mochlos en was in de oudheid een grote Minoïsche haven. Met een kleine Kaiki, de typische Griekse houten boot kunt u zich laten overzetten.

Eigenlijk is Mochlos geschikt voor een ontspannen luie vakantie. U kunt voor de kleine kliffen in het kristalheldere water zwemmen en genieten van de zwoele zomeravonden op een van de terrassen.

Het uitzicht vanaf het strand van het dorp geeft een gevoel van mediterrane schoonheid dat echt lijkt op het schilderij. Vele kunstenaar hebben juist dit landschap geschilderd.
Een biologisch restaurant vindt u bij het eerste kruispunt naar Mochlos, komende vanuit Agios Nikolaos.  Bij de kleine taverne Natural, dwalen de kippen en kalkoenen vrij rond.